Damlaget

Namn : Linnea Holm

Ålder : 27

Position : Yttermittfältare/anfallare

Berätta lite om dig själv, vem är Linnea Holm?

Jag är uppvuxen i Borås och spenderade mina somrar som barn i Varberg och Bohusläns skärgård (som för övrigt är min favoritplats på jorden).

Pluggade statsvetenskap i Uppsala och gjorde min praktik på Sveriges generalkonsulat i Shanghai vilket var otroligt spännande och roligt.

Nu jobbar jag sedan två år tillbaka som konsult på PwC på avdelningen för cybersäkerhet.

Jag jobbar främst med krisberedskap och civilt försvar vilket känns lite makabert under pågående världskris.

I augusti 2019 flyttade jag till Stockholm och sen i Mars i år gick flyttlasset till Aspudden och det var då jag valde att börja spela i Kransen United.

På min fritid hänger jag mycket med vänner och familj. Ett stort intresse är matlagning (gärna italienskt). Andra intressen är att läsa, resa och spela brädspel!

Berätta lite om din fotbollsbakgrund

Jag började spela fotboll som sexåring i Mariedals SK. Hela familjen var engagerad, mamma och pappa som tränare och jag och brorsan spelade aktivt hela vår uppväxt. Fotbollen har alltid varit en naturlig del av min vardag, vår gräsmatta hemma vad den givna fotbollsplanen i området.

Där spelade alla barn i området fotboll dagarna i ända.

Jag spelade i Mariedals SK till jag var 17 år sedan hamnade jag i det där som är ganska vanligt inom damfotbollen. Glappet mellan ungdomsserien och damlaget. Mariedals damlag hade fått lägga ner så jag började spela i Byttorps IF, ett annat Boråslag. Men jag trivdes aldrig riktigt eftersom de flesta var mycket äldre än jag. Så jag slutade med fotbollen där och då.

Traktens största klubb IF Elfsborg startade till exempel sitt första damlag först 2019, hade det alternativet funnits när jag var yngre hade jag nog kanske känt att det var värt att satsa lite mer på fotbollen.

Det blev ett uppehåll på cirka 10 år innan jag hittade tillbaka till fotbollen. Jag började spela i ett korplag på mitt jobb (FC PwC) och det var där jag hittade intresset igen.

Mina finaste fotbollsminnen är inte matcher eller cuper utan det är midsommarkvällarna när vi samlades flera föräldrar ute på västkusten, firade hela dagen och sen kom kvällens höjdpunkt : fotbollsmatchen.

Vuxna och barn, någons pappa hade varit proffs i Italien, en annan hade aldrig rört en boll. Vi var alldeles för många på plan men hade så otroligt kul.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollspelare?

Jag har alltid varit den som kämpar och sliter, eftersom min styrka legat i att vara snabb snarare än teknisk.

Kanten har alltid varit en given plats där jag har sprungit som en galning fram och tillbaka.

Nu när jag har plockat upp bollen igen så har jag kanske ett litet annat lugn och kan fokusera mer på spelförståelse och att läsa spelet, jag orkar ju inte springa på samma sätt som när jag var 15 heller.

Annars skulle jag säga att jag är en typisk framspelare, jag är ofta mer offensiv än defensiv och tycker om att lyfta spelet uppåt.

Min absoluta favorit är när man får till ett riktigt snyggt inlägg till andra kanten av planen i ett anfallsläge.

Vad har du för mål och drömmar med fotbollen utöver just på planen?

Jag känner mig så tacksam över att ha hittat tillbaka till fotbollen, att få ha det som intresse och hobby.
Min dröm nu är att fortsätta spela så länge jag kan och även verka i andra funktioner inom fotbollen.

Kanske som tränare till ett juniorlag i framtiden.
Jag har även stora förhoppningar om Sveriges damfotboll överlag, att den ska fortsätta få ta den plats den förtjänar.
Damernas VM 2019 vittnade om att det finns en stor kärlek för damernas fotboll, personligen var det mitt absoluta favoritmästerskap, alla kategorier, att titta på.