Damlaget

Jessica Jansson om fotbollen - "något jag alltid kommer tillbaka till"
2020-04-26 23:27

Ålder : 24

Position : Ytterback/yttermittfältare

Berätta lite om dig själv, var är du uppväxt och vad jobbar du med?

Jag heter Jessica, är 24 år och är uppväxt på Adelsö utanför Stockholm.

Under min uppväxt provade jag på en mängd olika sporter men fastnade framförallt för fotboll och ridning.

Jag har alltid tyckt om musik väldigt mycket och efter att ha tagit studenten från musikergymnasiet Rytmus drev jag och en vän ett välgörenhetsprojekt där vi cyklade från Haparanda till Sicilien under 3 månader och samlade in pengar till ett barnhem i Kiotani, Kenya.

Jag gick två år på musikfolkhögskolan RML med inriktning låtskrivare/producent och sedan två år på en distansutbildning med inriktning Music Business Developer.
Under utbildningen hade jag 3 månaders praktik i LA vilket var en helt fantastiskt rolig erfarenhet.

Samtidigt som jag studerade på DMG jobbade jag parallellt på skivbolaget Amuse som jag idag är fastanställd på som Royalty Manager.

Hur ser din fotbollsbakgrund ut? Har du alltid spelat fotboll?

Jag började spela fotboll som väldigt liten och spelade faktiskt med ett pojklag i Munsö IK.

Det blev sedan endast en säsong med Ekerö IK innan jag valde att lägg allt intresse på ridningen.

Fotbollen har liksom alltid varit som en röd tråd i mitt liv, något jag kunnat falla tillbaka på även om jag tagit pauser då och då.

Så i högstadiet började jag då spela igen i Skå IK som sedan blev Ekerö IK när vi gick upp i division 2.

Jag spelade i det laget fram till hösten 2015, sedan blev det korpen en säsong och sedan slutade jag helt.

I oktober 2019 flyttade jag till Midsommarkransen och fick höra att Kransen United sökte spelare och då blev jag såklart peppad på att börja igen så här är jag nu!

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

Jag är nog en ganska allround spelare som alltid vill bidra med god energi och stämning.

Bäst trivs jag som ytterback eller yttermittfältare där jag får ta långa djupledslöpningar.

Vad har du för mål med fotbollen förutom framgång på just fotbollsplanen?

Jag tycker såklart att det är väldigt kul bara att få spela igen. Fotboll är ju en roligare träningsform än gymmet och det är socialt och ett bra sätt att lära känna nya människor. Vi har en väldigt bra stämning i laget både på och av plan och jag håller tummarna att serien kommer igång i vår.