Damlaget

Kransens kreativa geni om kärleken till fotbollen
2020-05-11 22:22

Berätta om dig själv, vad jobbar du med och vad har du för intressen? Vem är Amanda?

Jag är 27 år och uppvuxen i den lilla byn Botsmark, 5 mil norr om Umeå.
Jag är kreativ, mångsidig, glad och peppad och går 100% fullhjärtat in i vilket projekt jag än tar mig för.
På fritiden umgås jag gärna med min familj eller vänner och spelar brädspel av alla dess sorter.

2013 flyttade jag ned till Stockholm för att plugga yrkeshögskoleutbildningen kommersiell fotograf på Fotoskolan STHLM och har sedan dess arbetat som frilansande fotograf på heltid.
Jag har en studio i Örnsberg och plåtar främst färgglad reklam, stilleben och artistporträtt - vilket för mig är den perfekta kombon.
Kreativa, utmanande och lekfulla jobbdagar!

Vad har du för fotbollsbakgrund och relation till fotbollen?

Jag började spela fotboll när jag var 8 år i min moderklubb Furunäs Bullmarks IK som låg ca 3 mil ifrån min hemby.
Då jag inte hade så många vänner i skolan på den tiden, blev fotbollen och det laget min räddning och var det absolut bästa jag visste och längtade till varje dag.

När mitt lag i Furunäs Bullmarks IK sorgligt nog las ner gjorde jag två säsonger med Sävar IK innan jag som 16-åring värvades till Umeå Södra FF där jag senare blev lagkapten i division 3.
Här utvecklades jag jättemycket och gjorde en del inhopp i Umeå Södras A-lag i Elitettan och spelade även för Västerbottens länslag F93 och Umeå IK elit FF (ett samarbetslag mellan Umeås tre bästa klubbar) i flickallsvenskan.

Fotbollen har för mig alltid varit det finaste sammanhanget jag haft och jag har mina absolut bästa minnen och vänner därifrån så det var med stor sorg som jag blev tvungen att lägga skorna på hyllan i samband med flytten till Stockholm.

Men nu några år senare när jag byggt upp mitt företag och etablerat mig i branschen känns det helt rätt och fantastiskt kul att kunna lägga tid på fotbollen igen. Jag har saknat det så mycket!

Hur kommer det sig att du hamnade i just Kransen United?

Jag fick tips genom vänner som redan spelar i damlaget om att Kransen sökte spelare. Jag hade kikat runt bland olika klubbar och tanken på att plocka upp fotbollen igen hade grott i mig väldigt länge så när förfrågan väl kom så kändes det bara helt rätt.

Vad tycker du om din första tid här hos oss?

Det känns otroligt roligt och spännande att få lära känna ett helt nytt lag, klubb och alla nya spelare och deras sätt att spela/tänka.
Jag lyckades dock stuka vänsterfoten redan på min andra träning så det blev en lite ”rocky” start men nu är jag på väg tillbaka!

Vad kommer du tillföra på och vid sidan av fotbollsplanen? Vilka är dina starkaste sidor?

Mina starkaste sidor på planen är mitt passningsspel och fasta situationer.
Jag är bra på att slå långa bollar och är inte rädd för att gå in i närkamper eller nicka.
Som mittback älskar jag att ha koll på spelet, kommunicera och styra det bakifrån.
Att lyfta laget och peppa från start till slutsignal.
Och vid sidan av planen fortsätter jag med peppen, glädjen och kanske drar någon dålig ordvits här och där. :)

Vad har du för målsättning med Kransen United i år?

Min målsättning med Kransen United i år är att hitta tillbaka till fotbollen och det där magiska sammanhanget man får i ett lag.
Det är riktigt tråkigt att vi inte får spela serien under våren men jag försöker se det som att vi får en lång och bra försäsong som ger oss kraft att köra 150% i höst istället.

Vad har du för drömmar och mål med fotbollen på ett mer personligt plan?

Just nu hoppas jag bara på att jag kan balansera jobbet och fotbollen på en lagom nivå. Och att få tillbaka fotbollsflåset haha.
Jag kommer nog inte komma tillbaka på den höga nivån jag spelade på förut men man ska aldrig säga aldrig!

Varmt välkommen till Kransen United Amanda!